top of page
00:00 / 01:11

OFF THE WALL (2018)

 

Atlantikwall Raversyde - Creative Europe

2018 is het Europese jaar voor cultureel erfgoed. De provincie West-Vlaanderen (Atlantikwall Raversyde), het Vlaams Gewest (Vlaamse Landmaatschappij), KAAP, de Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall (NL) en L’EPCC La Fabrique de Patrimoines en Normandie (F) organiseren, binnen het Europees programma Creative Europe, een internationale week waarin Europese jongeren uitwisselen rond identiteit, migratie, ontheemding, het bouwen van muren en grenzen.

Welke begrenzing in hun leefwereld is gerechtvaardigd of onrechtvaardig? Wanneer kunnen grenzen iemand beschermen? Zijn grenzen stellen goed of net niet goed? In welke situaties? Op welke manier moet je durven grenzen te doorbreken? In welke situaties moet je voor jezelf grenzen stellen? Jezelf beschermen? Vanuit die leefwereld maken we de stap naar de directe omgeving. Vanuit observatie documenteren we verschillende soorten grenzen in de stad/ in de natuur.

Het Atlantikwall Europe (AWE) project streeft er voor de eerste keer naar om musea, herdenkingsplaatsen en andere Atlantikwallsites te linken aan elkaar. AWE wil de herinnering bewaren en toekomstige generaties, vooral jongeren, betrekken in het Europees Wereldoorlog II Atlantikwall erfgoed en haar betekenis binnen Europa’s toekomst.

Links:

https://www.kaap.be/programma/slot-unsettled

https://www.raversyde.be/nl/creativeeuropejongerenprojecoffthewall

#eych2018
#europeforculture
#atlantikwalleurope

bottom of page