top of page
groen bewegend.gif

WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN 2018 

is een gratis stadsfestival voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, ouders, grootouders,familie & vrienden. Een festival vol theatrale belevenissen, installaties, workshops en muzikale verwennerijen. Een creatie van de Gentse theatergezelschappen 4Hoog, KOPERGIETERY en Studio ORKA. Ze slaan de handen in elkaar om een uniek spektakel op maat van kinderen en de stad te bedenken.
 

WILDE EN WOESTE KINDEREN ZWAAIEN VOOR EEN DAG DE SCEPTER IN HET JUSTITIEPALEIS
Op zondag 7 oktober 2018 zijn kinderen aan zet in Gent. Eén week voor de verkiezingen overhandigt de Gentse burgemeester Daniël Termont de sleutel van zijn stad aan de kids. Het Hof van Beroep wordt de uitvalbasis waar kinderen zich hele dag lang kunnen uitleven met muziek, installaties, dans, theater en workshops. En niet verwonderlijk staat alles dit jaar in het teken van Vrouwe Justitia. Want zij is wat in de war. Wat is goed? Wat is slecht? Wie heeft gelijk? Wie is schuldig? Mag je nu wel of niet liegen en bedriegen? Het is niet meer duidelijk... Samen met Vrouwe Justitia stomen kinderen op 7 oktober een nieuw revolutionair wetboek klaar, waarbij kinderen optreden als ambassadeurs van de toekomst.

Vrouwe Justitia is in de war.
Wat is goed? Wat is slecht?
Het is niet meer zo duidelijk.
Als het nu niet verandert, komt het misschien nooit meer goed.
Wie heeft de mogelijkheid om te veranderen ?
Kinderen. Vrouwe Justitia heeft daarom beslist om een nieuw revolutionair wetboek te schrijven, waarbij kinderen de ambassadeurs van de toekomst worden.
“Als jullie kinderen mij niet kunnen helpen, wie dan wel?”

een productie van KOPERGIETERY, 4HOOG, STUDIO ORKA

boekings 'pride for kids': www.kopergietery.be

 

www.wildemannenwoestewijven.be

WMWW 2018 wordt mogelijk gemaakt met de steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid en de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid.

First BELGIAN PRIDE FOR KIDS op WMWW 2018
Voor het 'Wildemannen Woestewijven-festival' werd voor de eerste keer een Belgische PRIDE FOR KIDS georganiseerd. 
Pride for kids" is geïnspireerd op de 'LGBTI+ -prides' wereldwijd. De LGBTI+/ community is niet gescheiden van de leefwereld van kinderen en jongeren. Tijdens WMWW kunnen tijdens deze pride de jongens woeste wijven zijn,meisjes wilde mannen, super macho, beauty queen of ongegeneerd verwijfd. Wees verward, leef speels en gretig zoals je bent en proef ook wat je niet kent!

KidsPride
erik bewegend.gif
VRT Pride.jpeg
oranje bewegend.gif

WILDE MANNEN WOESTE WIJVEN 2016

Op 1 & 2 oktober 2016 waren kinderen de baas in Gent tijdens het culturele stadsfestival Wilde Mannen Woeste Wijven. De (Gentse) kinderen konden aan 40 activiteiten deelnemen langs een parcours met workshops, installaties en theater. Het festival vormde het startschot voor de Jonge en Wijze Maand, waarin de stad Gent in de maand oktober haar kind- en jeugdvriendelijke karakter in de verf zet. Belleke trek doen, borden stukgooien, touwklimmen in de stadshal of je bang laten maken door woeste blikjesmannen: op Wilde Mannen Woeste Wijven 2016 kon het allemaal.

bottom of page